25-11-2019

Kampioenen!

Maandag 18 november was de avond waar iedereen naartoe heeft geleefd. De finales! Er was een nummer één positie te verdienen in twee verschillende competities. Natuurlijk de najaarscompetitie maar we moeten onze befaamde sportiviteitsprijs ook niet vergeten. Waarbij het in de eerste competitie tot in de laatste minuut spannend bleef. Was de sportiviteitsprijs eigenlijk al vroeg in het jaar bepaald. 

Op veld 1 van Leonidas werd er om het najaarskampioenschap gevochten door de Vlammetjes en de Gerse Hockey Bende. Na een spannende 25 minuten werd het de Gerse Hockey Bende die er met de beker vandoor ging. Vanuit het bestuur willen wij de Gerse Hockey Bende feliciteren met de overwinning en complimenteren met hun inzet tijdens het eerste halve jaar.

 

Lees hier wat de captain Laura van der Zeijst te zeggen had over de finale en haar team! Ons team is niet het meest technische team, ons team is niet het snelste team en ook niet het best georganiseerde team. Niemand had het verwacht. Wij niet, de andere teams niet en het bestuur niet. Maar toch zijn we kampioen geworden. Dan vraag je je af: Hoe hebben ze dat geflikt. Ik zal je ons geheime wapen vertellen. Als het geheim maar tussen ons blijft. Er is 1 simpel antwoord. Het antwoord zit in onze naam.

 Gerse Hockey Bende of ook wel GHB afgekort. Elke wedstrijd stoppen we GHB in de drank van onze tegenstanders waardoor we makkelijk van ze winnen want ja 3 x nee is GHB. Oja Joris is ook heel goed.

Natuurlijk kunnen de winnaars van het sportiviteitskampioenschap niet achter blijven. Lees hier wat de Sticktators te zeggen hebben over de overwinning!

De Sticktators en de sportiviteitsprijs. Dat zijn twee termen die u waarschijnlijk niet snel bij elkaar in één zin verwacht had. Voeren wij zo’n schrikbewind op het veld uit dat de scheidsrechters alleen maar de volle punten durven te geven? En wat gebeurt er met scheidsrechters die minder punten denken te geven? Is het u niet opgevallen dat u bepaalde teamgenoten al weken niet meer op het hockeyveld ziet verschijnen? Is het de voorzitter die als een heuse Sticktator zijn bestuursgenoten dwingt om hem de geldprijs te geven?

Het zijn stuk voor stuk geheimen die wij niet prijs zullen geven. Aangezien we wel wat meer spanning willen hebben de volgende competitie, geven we een kleine tip prijs. Bij twijfel laat je voortaan de bal altijd liggen voor de Sticktators en roep je naar de scheidsrechters dat de bal voor ons is. Wij zullen sportief “Dankjewel” roepen en de wedstrijd vervolgen. Jullie krijgen dan meer punten en iedereen beleeft een fijnere wedstrijd. Succes!

PS: De sportiviteitsprijs is al opgemaakt tijdens het mooie teamuitje vorige week waarin we naar de rollerdisco gingen, goed eten aten, elkaar hebben afgebluft tijdens het poolen en de Skihut onveilig hebben gemaakt. Hopelijk volgen er nog velen!

Als bestuur willen wij iedereen hartelijk bedanken voor de leuke eerste helft van het jaar. Naast een leuk najaarsseizoen, hebben we ook van vele leuke feestjes en borrels mogen genieten met als hoogtepunt het ledenweekend! Bedankt voor alle inzet en gezelligheid! Wij zien jullie graag 2 december in de opblaashal van Leonidas voor het begin van een toffe zaalcompetitie. Tot dan!