FAQ

Lidmaatschap

Ik wil lid worden, waar kan ik me inschrijven?

Aan het begin van elk collegejaar organiseren wij een aantal open avonden. Deze avonden zijn vrijwel de enige momenten waarop je je kan inschrijven. De open avonden vinden altijd plaats op de eerste paar maandagen na de Eurekaweek. De toelating gebeurt aan de hand van een lotingssysteem. Hoe vaker je de open avonden bezoekt, hoe groter jouw kans is om lid te worden.

Kan ik mij ook nog gedurende het jaar inschrijven?

Er zijn ook andere momenten waarop je je kan inschrijven. Deze worden op onze socials bekend gemaakt. Houd deze dus goed in de gaten. Heb je de open avonden gemist? Dan kunnen we je alsnog op de wachtlijst zetten. Zo kunnen wij contact met je opnemen bij de eerstvolgende inschrijfperiode!

Hoe moet ik mij aanmelden voor de open avonden?

Wij hanteren geen aanmeldsysteem voor de open avonden, ze zijn dus echt open! Wil je meer informatie over de open avonden? Dan kun je altijd mailen naar: bestuur@neverless.nl

Moet ik mij herinschrijven voor nieuwe seizoen als ik al lid ben?

Wanneer je eenmaal bent ingeschreven, blijf je automatisch ingeschreven totdat je jezelf uitschrijft. Wel krijgen leden aan het eind van het studiejaar een ‘ik ga door’ formulier waarin je als lid kenbaar maakt dat je lid willen blijven.

Hoe en waar kan ik mij uitschrijven?

Uitschrijven kan gedurende het seizoen met een mail naar bestuur@neverless.nl en aan het einde van het seizoen via het uitschrijfformulier. Dit moet voor 31 juli gebeuren, anders loopt het lidmaatschap automatisch door tot het einde van het volgende verenigingsjaar.

Interne competitie

Interne competitie, hoe werkt dat?

Never Less bestaat uit ongeveer 14 à 16 teams die iedere maandagavond tegen elkaar spelen. Zodra alle teams tegen elkaar hebben gespeeld, worden ze verdeeld worden in twee aparte competities; de bier- en bitterballencompetitie. Door de teams op basis van hun niveau in te delen, krijgt ieder team meer gelijkwaardige tegenstanders en wordt het speelplezier bevorderd. Aan het eind van iedere competitie vindt er een finale plaats.

Hoe worden de teams samengesteld?

Ieder jaar worden er nieuwe teams gevormd. Elk lid kan een cluster vormen met een bepaald aantal andere leden waarmee zij gegarandeerd in een team komen. 

 

Elk team moet voldoen aan bepaalde eisen. Op deze manier wordt getracht het niveau van de teams gelijk te trekken. Zo bestaat ieder team uit ongeveer dezelfde man/vrouw verdeling en hetzelfde aantal beginners én komen eerstejaars Never Lessers en ouwe lullen samen. Je leert hiermee erg snel veel leden kennen!

Spelen jullie alleen veldhockey, of ook zaalhockey?

Na de open avonden beginnen we het jaar met onze veldhockey competitie. In november begint het zaalhockeyseizoen wat doorgaat tot en met februari. En daarna spelen we de rest van het jaar weer veldhockey.

Hoe lang duren de wedstrijden?

Wedstrijden duren 25 min. Elk team speelt ongeveer 3 wedstrijden per maandagavond. 

Waar wordt de interne competitie gespeeld?

De interne competitiewedstrijden worden gespeeld op de hockeyvelden van R.H.V. Leonidas. Het adres is Toepad 95.

Heren 1 en Dames 1

Wanneer kan ik deelnemen aan een selectieteam?

Om deel te nemen aan een selectieteam moet je ingeschreven staan bij Never Less. Dat betekent dat je een eigen team binnen Never Less hebt, waarmee je op de maandagavonden wedstrijden speelt. Daarnaast train en speel je wedstrijden in de Dames 1 of Heren 1.

Wanneer kan ik deelnemen aan een selectietraining?

Om toegelaten te worden aan een selectieteam, moet je meedoen aan een selectietraining. Aan het eind van het jaar is zo een training geweest, waardoor een deel van het team al gevormd is. Aan het begin van het jaar zal weer een selectietraining worden georganiseerd, om het team compleet te maken.

Wanneer zijn de selectietrainingen?

De selectietraining is op 28 augustus 2023

Waar kan ik me inschrijven voor Heren 1 of Dames 1?

Inschrijven voor Heren 1 of Dames 1 kan via de website of via de verschillende links die vanuit het bestuur worden gedeeld. Hier zal je aan het begin van het jaar informatie over krijgen. 

Welke dagen spelen Heren 1 en Dames 1

Naast de reguliere Never Less wedstrijden op de maandagavond, trainen Heren 1 en Dames 1 op dinsdag en spelen zij op zondag een wedstrijd.

Wanneer begint de competitie voor Heren 1 en Dames 1

De competitie begint in de eerste week van september. De trainingen zullen dan ook starten.

Als ik in een selectie team speel, speel ik dan ook in een intern team

Ja, leden die in een selectieteam spelen, spelen ook in hun eigen team bij de interne competitie op de maandagavond.

Contributie

Hoeveel bedraagt de jaarlijkse contributie?

De jaarlijkse contributie voor een heel verenigingsjaar bedraagt €69. Deze kosten zullen automatisch worden geïncasseerd aan het begin van het verenigingsjaar. Daarnaast is het in verband met de verbondenheid met Erasmus Sport verplicht om als Never Less lid in het bezit te zijn van een sportpas. Een jaarlijkse sportpas kost €125. Aan het begin van het verenigingsjaar zullen de kosten voor deze sportpas automatisch worden geïncasseerd tenzij je tijdig hebt aangegeven dat je reeds in het bezit bent van een sportpas (bijv. via een andere sportvereniging).

Hoeveel bedraagt de jaarlijkse externe contributie?

De jaarlijkse externe contributie bedraagt €90. Deze kosten zullen automatisch worden geïncasseerd aan het begin van het verenigingsjaar.

Hoeveel bedraagt de halfjaarlijkse contributie?

Indien je halfjaarlijks lid wordt, bedraagt de contributie €35.  Deze kosten zullen automatisch worden geïncasseerd op het moment van inschrijving. Verder dien je net als andere leden in het bezit te zijn van een sportpas van Erasmus Sport, echter zal de prijs voor een halfjaarlijkse sportpas lager liggen dan een jaarlijkse sportpas. De exacte prijs is voor nu nog onzeker.