Er was eens, in een hockeyland hier ver vandaan, een hele rijke eend. Die vreemde rijke eend kijk uit het raam van zijn appartement bij Centraal, en besloot dat het weer tijd was. Tijd om te gaan hockeyen. En zo geschiedde het:

Dagobert Duck ging richting Beurs en sprak daar af met anderen uit het sprookjesland. Zijn regulars zoals Knorretje, Olaf en de Vegetarische Haai waren natuurlijk al van de partij, en samen gingen ze op zoek naar een groep verse hertjes om het hockey team compleet te maken.
Disneywakwou
Hun zoektocht door het café bracht ze langs groene bossen en hoge bergen, maar daar, aan de andere kant van de bar, vonden ze Bambi. Ze was omringd door andere sprookjesdieren die zich ook aansloten bij het hockeyteam, en zo groeide het team met Baloo, Dory, Tijgerje en Dombo. Simba en Igor keken elkaar even vreemd aan, maar bedachten zich op dat moment dat in sprookjesland een ezel en een leeuw best bij elkaar in één veld konden staan.

Om het team te versterken werd besloten om Tinkerbell, Peter Pan en Aladin in te laten vliegen op een tapijtje. Deze vlugge vliegers scheren over het veld en zijn zo in staat om zo om de verdediging van de tegenpartij heen te lopen. Doornroosje stond echter ook niet te slapen en voegde zich gauw bij dit vreemde vennootschap. Ze merkte terecht op dat het zou helpen om een grote man in de verdediging te hebben, en zo werd besloten Het Beest voor het doel te zetten.

Rapunzel en Minnie Mouse, die samen bezig waren hun kansen te wagen aan het Rad van Fortuyn besloten zich ook bij de gezelligheid te voegen, ze waren tenslotte blut van het gokken. Dagobert Duck beloofde een topsalaris voor topspelers, en ja, bier is nou eenmaal niet gratis. Op dit laatste spoelden Ariël en Cpt. Jack Sparrow ook aan op het strand van Never Less, en zo was het team compleet.

Maarja, een naam dan? Hoe gaan we dat bedenken? “Wat wil jij?” vroeg Baloo aan Dombo, waarop die reageerde met: “We moeten ons de ‘Hinkelende Hockeyers’ noemen!”. Dagobert riep: “Dit is niet wat ik wilde!”, waarop Baloo en Doornroosje in koor riepen: “Disneywakwou!”.

Zo geschiedde de stichting van dit magische team, en ze hockeyden nog lang en gelukkig.