Geachte leeden der ‘Erasmus Hockey Vereniging Never Less’,

U heeft zeker al genoeg gehoord over ‘De Eerste Orde der Hollandsche Ballenback’, onder paupers ook wel ‘Ballenbak’ genoemd. Nooit van gehoord? Ga je oren wassen, zulk soort slecht geïnformeerde arbeiders hoeven wij niet te ontmoeten. Wij zullen u het hockeyteam voorstellen van de leden die het gemaakt hebben. De leden die met champagne hun tanden poetsen, hun kooikarpers in met parelmoer vergulde vijvers laten zwemmen en het simpelweg vertikken om in een voertuig te stappen dat minder waard is dan een miljoen Euro.

Carlijn-Elisabeth (Carlijn ten Have) heeft zich ontpopt als de eerste vrouwelijke praeses van ‘De Eerste Orde der Hollandsche Ballenback’. Een grote eer, die zij dapper draagt. In de weekenden shined zij graag op de Wassenaarse Slag, waar zij de show steelt met haar hond Bubbles, die vernoemd is naar haar favoriete drankje.

Jan-Jaap (Jan-Jaap Loos) steekt het niet onder stoelen of banken: geld moet rollen! Jan-Jaap heeft in elk continent op de wereld wel een optrekje, en gelooft heilig dat mensen met minder dan  twee Maserati’s slechts mislukte nepkakkers zijn. Hij zet, tot groot ongenoegen van andere hockey’ers, zijn auto dan ook altijd dwars over drie plekken, waardoor zij ver moeten lopen. Jan-Jaap zit er niet mee. “Lopen is goed voor arbeiders”, is één van zijn lijfspreuken.

Willem-Alexander (Alex Koopman) doet zijn naam eer aan. Terend op het oude geld dat hij van zijn voorouders heeft geërfd, heeft hij paleis Den Bosch gekocht van de koning die toevalligerwijs dezelfde naam draagt. Baas boven baas, moet Alex gedacht hebben.

Lodewijk XIV (Matthew de Jong) is de zonnekoning van de ‘Ballenbak’. Hij verblijft wanneer mogelijk in tropische oorden, onder andere in zijn exorbitante villa in Monaco of op de Malediven. Daar kocht hij zonder blikken of blozen een eilandengroep op en vernoemde deze naar zichzelf.

Jip-Janneke (Janneke de Vries) heeft met haar baanbrekende medicijn tegen gifkikkereczeem een legendarische status in de medische wereld aangenomen. Zij is vaak te vinden in de Ierse Pub, die zij in een dronken bui voor goede duiten heeft gekocht om zo onmiddellijk de bewaker te ontslaan omdat die haar continu om haar ID vroeg vanwege haar kleine lengte.

Jeronimo-Williamsen (Jeroen Willemsen) is al jaren bezig met een wereldreis, maar kent zijn prioriteiten. Elke maandag komt hij overvliegen om mee te spelen met ‘zijn’ Ballenbak. Hij heeft er een sport van gemaakt om vermogen weg te sluizen naar het belastingparadijs Curaçao. Bovendien heeft hij meer postbussen op zijn naam staan dan een gemiddelde pauperflat in Rotterdam-Zuid rijk is.

Albert-Heijn (Hein Tegelberg) is het ultieme genie van de Ballenbak. Hij studeerde summa-cum laude af in Econometrie aan de Erasmus Universiteit en veroverde binnen drie jaar als jongste persoon ooit de Nobelprijs voor de Wiskunde. Van dit prijzengeld kocht Hein vervolgens een Playstation en een villa op de Caribbean en verliet haard en huis om daar te chillen. Of, om Hein te citeren, “fuck science, laat me leven”.

Li Hong (Li Hong Gosen) is als kapitalisch expert één van de fundamenten van de Chinese economie. Haar mening wordt graag gehoord en met haar uitstekende kennis van belastingstructuren hebben al veel Ballenbakleden hun immense vermogen lachend weggesluisd naar exotische tropische oorden.

Rebecca-Lottelijn (Rebecca Bath) komt van hoge Engelse komaf en haar accent verraadt al veel over de hoogte van haar bankrekening. High-teaën is haar favoriete hobby en sinds dat ze de Euromast overgekocht heeft na een goed jaar te hebben gedraaid, is zij hier ook vaak te vinden met andere Engelse mademoiselles.

Hester-Antoinette (Hester Wieten) is de kanonskogel van de ‘Ballenbak’ en wordt liefkozend de Nigel de Jong van het team genoemd. Ze is ongekend fel op het veld en vecht voor de bal alsof het de kroonjuwelen van Engeland zijn. Met haar internationale zangcarrière is ze een graaggeziene gast op iedere rode loper en ze bezit meer Emmy’s dan er dames zijn in Rotterdam die deze voornaam dragen.

René-Wouters (René Kock) kenmerkt zich door chaos. Chaos op het veld, chaos buiten het veld, chaos op zijn werk en chaos op de Whatsapp. Chaotisch gaat René door het leven en René deelt deze chaos graag met anderen. Komt na een chaotische maandag stipt om 18.43 terugvliegen met zijn privéjet vanuit Londen, waar de naam Kock (ondanks de schunnige Engelse betekenis) een begrip is in de Londense City.

Hendrik-Augustijn (Stijn Donkers) vaart graag rondjes in de Middellandse Zee met zijn speedboten en cruiset met dezelfde gang in de verdediging van de Ballenbak. Altijd zeer fanatiek en een doorn in het oog van aanvallers van vele andere teams.

Maxine-Fleur en Roderick-Maurits (Anne-Fleur en Roderick Krijgsman) komen van huis uit al uit een kakdorp, namelijk Naarden. Zij hebben al ruime ervaring met het ballenbestaan, en steken ook niet onder stoelen en banken dat ze dit bestaan zeker ambiëren.

Bram Wagmans (Bram van der Doelen) is de jongste praeses (lul) van het Amsterdamsche Studenten Corps en werkt momenteel bij het meest prestigieuze advocatenkantoor van de stad op palen. Bram heeft dit corporale ballenbestaan doorgezet en zijn ego is net zo groot als zijn auto.

Christiaan-Pieter (Chris Le) is een drukbezet man die geen mogelijkheid overslaat om goed van de kaart te gaan. Dat heeft helaas zijn consequenties, Christaan is namelijk altijd alles kwijt. Zijn iPhone, Hugo Boss jas of de sleutels van zijn recent aangeschafte Aston Martin Vanquish. Gelukkig voelt Christiaan hier in zijn portemonnee weinig van door zijn evenementenbureau dat miljoenen omzet.

Doris-Roosje (Doris Zollinger) steelt de show op elke catwalk. Milaan, Parijs, New York. Het is haar allemaal niet onbekend. Zij is ondanks haar kapitale bankrekening normaal gebleven en een trouwe speler van de ‘Ballenbak’.

Emma-Sophie (Emma Hilz) heeft altijd babbels en haar nooit stilstaande mond heeft zich opgewerkt naar de woordvoerder van Hillary Clinton. Haar speeches gaan binnen de kortste keren viral en haar scherpe opmerkingen worden gevreesd door vriend en vijand.

Willemijn- Marie (Willemijn Mosch) is inmiddels icoon geworden van de Parijse winkelstraten en heeft de term “shop till you drop” een compleet nieuwe dimensie gegeven. Ze heeft thuis een walk-in closet afgedwongen, die vol staat met schoenen, schoenen en nog eens schoenen. Haar hockeyschoenen zien we echter het vaakst op maandag, waarop ze altijd haar mannetje staat in het veld.

Anne-Lotte (Anny Yntema) is als populaire TV ster graag op pad met haar roze hummer, waar ze altijd onbeschoft mee invoegd op de A16 als ze op weg is naar het hockeyveld. Zo gehaat als ze is op de Nederlandse rijkswegen, zo geliefd is ze in de Ballenbak en op het hockeyveld.

Anouk-Claire (Anouk Versteeg) heeft na haar debuut van haar eigen kledinglijn een onbeschrijflijke liefde voor chihuahua’s. Het beestje (Sebastiaan) gaat overal mee naar toe en wanneer de Ballenbak aan het einde van een productief avondje aan de champagne gaat, mag Sebastiaan altijd meelikken aan het drankje van Anouk- Claire. Sebastiaan heeft zijn eigen verzorger, pedicure, masseur en fysiotherapeut, maar mist geen wedstrijd van de Ballenbak en keft altijd enthousiast vanuit de dug-out.

Ballenbak